Home Werking Promotie en campagnes Spoorlijncomités Gent-Ronse Bekendmaking winnend ontwerp fiets- en voetgangerstunnel
Bekendmaking winnend ontwerp fiets- en voetgangerstunnel
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 28 oktober 2015 10:03

SLC 03Spoorlijncomité Gent-Ronse maakt stationsomgeving De Pinte aantrekkelijker

26 oktober 2015 – De Pinte

Vandaag werd op het gemeentehuis in De Pinte het winnend ontwerp van de onderdoorgang ter hoogte van de Florastraat in De Pinte bekend gemaakt. Eva Meersseman kreeg de prijs voor haar ontwerp 'Alice in Floraland'.

Aangenamer reizen met de trein

De wedstrijd kadert binnen een grotere campagne van de Spoorlijncomités*, een initiatief van TreinTramBus en de Provincie Oost-Vlaanderen, dat het reizen op de spoorlijnen Gent-Geraardsbergen en Gent-Ronse aangenamer wil maken. Evelien Marlier, campagneverantwoordelijke, licht toe: "een bevraging bij de reizigers in De Pinte maakte een aantal knelpunten over de stationsomgeving duidelijk. De ondergrondse doorgang is daar één van. Inwoners ervaren de fiets- en voetgangerstunnel als 'onaantrekkelijk'. Daarom lanceerden we de wedstrijd om de tunnel op te fleuren".

Een ander heikel punt in de stationsomgeving is het foutparkeren. De beloningsactie 'duurzaam naar het station' moedigde de reizigers aan om zich meer te voet, met de fiets of met de bus naar het station te verplaatsen. De actie wilde de modal shift – meer fietsers en busgebruikers – bevorderen. Schepen Comhair De Pinte verklaart: "met deze beloningsactie wilden we mensen op een positieve manier sensibiliseren om vaker de auto te laten staan. Zo willen we de parkeerdruk in de stationsbuurt en de overlast voor de bewoners verminderen".

Belang fietssnelwegen

Ook Provincie Oost-Vlaanderen levert inspanningen om het duurzaam woon-werkverkeer te bevorderen. Met de fietssnelwegen wil de Provincie vlotte en veilige fietsverbindingen realiseren tussen steden en gemeenten. Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit, huldigde vandaag de nieuwe borden van de gerealiseerde fietssnelweg in De Pinte in: "bedoeling is met de fietssnelwegen het functioneel fietsverkeer te verhogen. Het overgrote deel van de dagdagelijkse verplaatsingen zijn perfect fietsbaar. Dankzij de elektrische fietsen kunnen fietsers zelfs meer locaties binnen kortere tijd bereiken. Via een fietssnelweg wordt het mogelijk om veilig en comfortabel van bijvoorbeeld Deinze, Lokeren en Wetteren naar Gent te fietsen op een half uur tijd. Vandaar het belang van een goede aanduiding van de fietssnelwegen".

* Spoorlijncomités zijn een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en TreinTramBus. De spoorlijncomités Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen zijn overlegplatformen tussen de gemeenten langs de spoorlijn, de NMBS, Infrabel, De Lijn, de reizigers en omwonenden, de Provincie en TTB. Doel is de opwaardering van de regionale spoorlijnen, de stations en stopplaatsen en verbetering van de bereikbaarheid ervan met alle vervoersmodi.

Share/Save/Bookmark
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12