Gent-Ronse
Speciaal cadeautje van de spoorlijnsint!
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 30 november 2017 17:08

Ook dit jaar gaan de spoorlijnpieten op pad om de brave reizigers te belonen! 

En... de spoorlijnsint heeft dit jaar een speciaal cadeautje! 

Vanaf 10 december zal er op de lijn Gent-Eeklo en op de lijn Gent-Ronse elk uur één trein rijden i.p.v. om de twee uur. Op de lijn Gent-Eeklo komt er De Spoorlijncomités hebben de afgelopen jaren sterk voor deze verbeteringen geijverd door brieven en adviezen te schrijven naar de NMBS, dit in meetings op tafel te gooien enz. We zijn dan ook zeer blij dat we dit goede nieuws kunnen melden!

Maar... Er kan nog veel beter! Zo willen we ook op zondag meer treinen, latere treinen op weekdagen, meer capaciteit op drukke momenten... Heb je zelf nog suggesties? Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Wij bundelen jullie wensen en leggen dit voor aan de NMBS-bazen. We kunnen niet garanderen dat alle wensen gehoord worden, maar we doen in elk geval ons best om mee(r) aan de kar, euh trein te trekken!

 
Speciaal cadeautje van de spoorlijnsint!
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 30 november 2017 16:58

Ook dit jaar gaan de spoorlijnpieten op pad om de brave reizigers te belonen! 

En... de spoorlijnsint heeft dit jaar een speciaal cadeautje! 

Vanaf 10 december zal er op de lijn Gent-Eeklo en op de lijn Gent-Ronse op zaterdag elk uur één trein rijden i.p.v. om de twee uur. Door de week komt er een P-trein Eeklo - Gent bij. De Spoorlijncomités hebben de afgelopen jaren sterk voor deze verbeteringen geijverd door brieven en adviezen te schrijven naar de NMBS, dit in meetings op tafel te gooien enz. We zijn dan ook zeer blij dat we dit goede nieuws kunnen melden!

 
Jaarverslag 2015
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 25 december 2015 14:28

Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen werd de werking van de Spoorlijncomités in 2015 verdergezet en kunnen de spoorlijncomités hun functie als overleg- en bemiddelingsplatform verder vervullen. Het hoofddoel van de Spoorlijncomités blijft hetzelfde: het 'regionale' reizen zo aangenaam mogelijk maken. Binnen de werking van de spoorlijncomités staat de reiziger centraal.

Net als de voorbije jaren lag de focus op de spoorlijnen Gent – Ronse en Gent – Geraardsbergen, en in het bijzonder op de situatie in De Pinte en Oosterzele. Aan de hand van een oproep in de gemeentelijke infokrantjes verzamelden we de suggesties van de inwoners van beide gemeenten voor een verbetering en verduurzaming van de stationsomgeving. De mobiliteitsambtenaren en schepenen van mobiliteit brachten ook veel nuttige informatie aan.

 
Bekendmaking winnend ontwerp fiets- en voetgangerstunnel
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 28 oktober 2015 10:03

SLC 03Spoorlijncomité Gent-Ronse maakt stationsomgeving De Pinte aantrekkelijker

26 oktober 2015 – De Pinte

Vandaag werd op het gemeentehuis in De Pinte het winnend ontwerp van de onderdoorgang ter hoogte van de Florastraat in De Pinte bekend gemaakt. Eva Meersseman kreeg de prijs voor haar ontwerp 'Alice in Floraland'.

Aangenamer reizen met de trein

De wedstrijd kadert binnen een grotere campagne van de Spoorlijncomités*, een initiatief van TreinTramBus en de Provincie Oost-Vlaanderen, dat het reizen op de spoorlijnen Gent-Geraardsbergen en Gent-Ronse aangenamer wil maken. Evelien Marlier, campagneverantwoordelijke, licht toe: "een bevraging bij de reizigers in De Pinte maakte een aantal knelpunten over de stationsomgeving duidelijk. De ondergrondse doorgang is daar één van. Inwoners ervaren de fiets- en voetgangerstunnel als 'onaantrekkelijk'. Daarom lanceerden we de wedstrijd om de tunnel op te fleuren".

 
Winnaars fietszoektocht De Pinte
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 07 oktober 2015 14:43

De winnaars van de fietszoektocht in De Pinte zijn bekend!

  1. Hilde Vandenbussche - mand met streekproducten
  2. Robert Vandenbussche - mand met streekproducten
  3. Gunar Paesbrugge - fietsgadgets
  4. Bergez Emma - fietsgadgets

En dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd (zij winnen cinematickets):

  1. An Debbaut en Liesbet Deconinck
  2. Marleen Dhaenens
  3. Peter Slock
  4. Roger Daneels
  5. Lieve Mestdag.

Hieronder vind je ook de juiste oplossingen op de vragen van de zoektocht.

 
Fietszoektocht in De Pinte met mooie prijzen
Geschreven door Evelien Marlier   
maandag, 22 juni 2015 12:41

fietsbrochure de pinte

Vanaf 21 juni tot 1 oktober 2015 kan je in De Pinte aan een fietszoektocht deelnemen die je langs mooie, groene plekjes brengt. De initiatiefnemers (de Spoorlijncomités, gemeente De Pinte en Provincie Oost-Vlaanderen) hebben een prachtige fietstocht uitgestippeld voor jong en oud die je langs verschillende bezienswaardigheden en fietsvriendelijke plekjes leidt. Bovendien kan je mooie prijzen winnen zoals een mand met streekproducten, cinematickets, fietsaccessoires enz.

Praktische info

De fietstocht start aan het station in De Pinte. De afstand bedraagt ongeveer 18 km. Deelname is gratis en het ganse parcours kan je op eigen houtje ondernemen. Neem zeker ook je fototoestel mee want we geven nog een prijs weg aan de maker van de leukste foto! Je eigen fiets meenemen op de trein? Dat kan! Voor een fietskaart betaal je 5€ per enkele reis of 8€ voor een dagkaart.

De brochure met de wedstrijdvragen kan je hier vinden. We wensen je alvast veel succes toe!

 
Duurzaam naar het station in De Pinte
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 28 mei 2015 15:51

Veel mensen komen met de auto naar het station in De Pinte. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk en voor overlast voor de omwonenden. Het Spoorlijncomité Gent-Ronse wil samen met de gemeente De Pinte op een positieve manier aandacht vragen voor dit probleem. Niet door te bestraffen, maar door te belonen! Met de actie 'duurzaam naar het station' willen we de reizigers aanmoedigen om met de fiets, bus of al carpoolend naar het station te komen. Dat is beter voor de gezondheid, het milieu én de portemonnee. Wie op een duurzame manier naar het station komt en gespot wordt in de maand juni maakt kans op fantastische prijzen zoals fietstassen, gratis onderhoudsbeurt van de fiets, cinematickets, enz.

 
Wedstrijd opfleuren fietstunnel De Pinte
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 24 april 2015 16:15

De fietstunnel ter hoogte van de Florastraat aan het station in De Pinte is momenteel niet bepaald de meest aantrekkelijke plaats om door te fietsen. Daar willen de Spoorlijncomités van de Provincie Oost-Vlaanderen en het gemeentebestuur van De Pinte iets aan veranderen.

We zijn op zoek naar originele ontwerpen die de fietstunnel opfleuren en aangenamer maken. We lanceren dan ook een oproep naar de De Pintenaren, verenigingen en scholen... om een leuk, origineel ontwerp in te dienen dat realiseerbaar en duurzaam is. Verder mag alles: graffiti, een Moirépatroon, cartoons, ... laat je verbeelding gerust de vrije loop!

 
Eerste late trein naar Oudenaarde
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 19 december 2014 19:11

Pendelaars uit Oudenaarde mogen voortaan een klein uurtje langer blijven plakken in Gent. Gisteravond is de eerste late trein om 11 uur uit Gent Sint-Pieters naar Oudenaarde vertrokken. Tijd voor een feestje, dachten we zo bij TreinTramBus! Ook AVS was van de partij.

latetrein

De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. De Spoorlijncomités zijn een initiatief van TreinTramBus en de Provincie Oost-Vlaanderen.

 
Verwelkoming late trein Gent – Oudenaarde
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 18 december 2014 16:36

Spoorlijncomité haalt slag thuis maar ijvert voor meer!

Op donderdagavond wordt aan station Gent-Sint-Pieters de nieuwe laatavondtrein naar Oudenaarde feestelijk verwelkomt door tientallen reizigers. TreinTramBus VZW en de Provincie Oost-Vlaanderen hebben via de Spoorlijncomités er aan gewerkt om dit te verkrijgen. "De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. We gingen zelfs langs bij Jo Cornu om onze wensen voor te leggen ... met resultaat! Zo zorgden we voor nieuwe fietsenstallingen in Oosterzele, nieuwe schermen in De Pinte, een bushalte aan het station van Gavere en dus nu ook de laatavondtrein op weekdagen naar Oudenaarde", zegt gedeputeerde Peter Hertog, initiatiefnemer van de Spoorlijncomités. "Doordat de trein nu later vertrekt (om 23u ipv 22u15), krijgen mensen die in ploeg werken de kans om met de trein naar huis te gaan, kan men in Gent nog een concertje meepikken of kan men eens naar de cinema gaan. " Hoewel de organisatoren zeer blij zijn met deze 'nieuwe' trein, beseffen ze dat er nog veel werk aan de winkel is.

De organisatoren willen dit moment aangrijpen om het belang van laatavondtreinen in het algemeen aan te tonen. Met deze actie willen ze dan ook een signaal geven aan de NMBS en de bevoegde politici dat er ook tijdens de vroege en late uurtjes een goed treinaanbod moet zijn. "Het aanbod op deze tijdstippen én in het weekend wordt verder afgekalft terwijl het aantal reizigers, ook op deze regionale spoorlijnen, blijft stijgen. Uit enquêtes die we afnamen bij de reizigers op de spoorlijn Gent –Ronse en Gent – Geraardsbergen, bleek dat het voor de reizigers, naast voldoende capaciteit tijdens de spitsuren, héél belangrijk is dat er een goed avond- en weekendaanbod is. Op veel regionale spoorlijnen rijdt er nu in het weekend maar één trein om de twee uur, dat is veel te weinig" zegt Evelien Marlier, projectverantwoordelijke van de Spoorlijncomités.

Naast deze actie zullen TreinTramBus VZW en Provincie Oost-Vlaanderen in de loop van januari een dossier voor de NMBS opmaken met een aantal prioritaire aanpassingen die door te voeren zijn begin 2015. Vanaf 5 januari zal er een digitaal meldpunt gelanceerd worden waarop reizigers hun klachten en suggesties met betrekking tot de nieuwe dienstregeling kenbaar kunnen maken. "Wij zijn er van overtuigd dat dit meldpunt het dossier kracht zal bij te zetten en roepen de reizigers dan ook op om hier dankbaar gebruik van te maken", aldus Peter Hertog, gedeputeerde voor Mobiliteit bij de Provincie Oost-Vlaanderen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12