Gent-Geraardsbergen
Jaarverslag 2015
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 25 december 2015 14:32

Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen werd de werking van de Spoorlijncomités in 2015 verdergezet en kunnen de spoorlijncomités hun functie als overleg- en bemiddelingsplatform verder vervullen. Het hoofddoel van de Spoorlijncomités blijft hetzelfde: het 'regionale' reizen zo aangenaam mogelijk maken. Binnen de werking van de spoorlijncomités staat de reiziger centraal.

Net als de voorbije jaren lag de focus op de spoorlijnen Gent – Ronse en Gent – Geraardsbergen, en in het bijzonder op de situatie in De Pinte en Oosterzele. Aan de hand van een oproep in de gemeentelijke infokrantjes verzamelden we de suggesties van de inwoners van beide gemeenten voor een verbetering en verduurzaming van de stationsomgeving. De mobiliteitsambtenaren en schepenen van mobiliteit brachten ook veel nuttige informatie aan.

 
Winnaars fietszoektocht Oosterzele
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 07 oktober 2015 15:27

De winnaars van de fietszoektocht in Oosterzele zijn bekend!

  1. Charles Van der Spiegel - mand met streekproducten
  2. Nadia Van Cauwenberghe - fietsgadgets
  3. Bernice De Ganck - fietsgadgets

En dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd (zij winnen cinematickets):

  1. Liesbet Coens
  2. Nele Van Lysebettens en Jeroen Vangheluwe
  3. Peggy De Wilde
  4. Els Tobback
  5. Willy Dierickx.

Hieronder vind je ook de juiste oplossingen op de vragen van de zoektocht:

 
Fietszoektocht Oosterzele
Geschreven door Grandsart Delphine   
woensdag, 29 april 2015 08:43

foto website fietstocht

Vanaf zondag 10 mei tot 1 oktober 2015 kan je in Oosterzele aan een fietszoektocht deelnemen die u langs mooie, groene plekjes brengt. De initiatiefnemers (de Spoorlijncomités, gemeente Oosterzele en Provincie Oost-Vlaanderen) hebben een prachtige fietstocht uitgestippeld voor jong en oud die je langs verschillende bezienswaardigheden en fietsvriendelijke plekjes leidt. Bovendien kan je mooie prijzen winnen zoals een mand met streekproducten, cinematickets, fietsaccessoires enz.

Praktische info

De fietstocht start aan station Balegem-Zuid. De afstand bedraagt ongeveer 15 km maar kan desgewenst uitgebreid worden tot 23 km. Deelname is gratis en het ganse parcours kan je op eigen houtje ondernemen. Neem zeker ook je fototoestel want we geven nog een prijs weg aan de maker van de leukste foto!

Je eigen fiets meenemen op de trein? Dat kan! Voor een fietskaart betaal je 5€ per enkele reis of 8€ voor een dagkaart. Elk uur heb je een trein vanuit Gent-Sint-Pieters of Zottegem naar Balegem-Dorp. Opgelet: in Balegem-Zuid stoppen in het weekend geen treinen. Vanaf Balagem-Dorp is het nog een 3-tal km fietsen tot aan het station van Balegem-Zuid.

Het formulier met de wedstrijdvragen kan je hier vinden.

We wensen u alvast veel succes toe!

 
Eerste late trein naar Oudenaarde
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 19 december 2014 19:12

Pendelaars uit Oudenaarde mogen voortaan een klein uurtje langer blijven plakken in Gent. Gisteravond is de eerste late trein om 11 uur uit Gent Sint-Pieters naar Oudenaarde vertrokken. Tijd voor een feestje, dachten we zo bij TreinTramBus! Ook AVS was van de partij.

latetrein

De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. De Spoorlijncomités zijn een initiatief van TreinTramBus en de Provincie Oost-Vlaanderen.

 
Verwelkoming late trein Gent – Oudenaarde
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 18 december 2014 16:37

Spoorlijncomité haalt slag thuis maar ijvert voor meer!

Op donderdagavond wordt aan station Gent-Sint-Pieters de nieuwe laatavondtrein naar Oudenaarde feestelijk verwelkomt door tientallen reizigers. TreinTramBus VZW en de Provincie Oost-Vlaanderen hebben via de Spoorlijncomités er aan gewerkt om dit te verkrijgen. "De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. We gingen zelfs langs bij Jo Cornu om onze wensen voor te leggen ... met resultaat! Zo zorgden we voor nieuwe fietsenstallingen in Oosterzele, nieuwe schermen in De Pinte, een bushalte aan het station van Gavere en dus nu ook de laatavondtrein op weekdagen naar Oudenaarde", zegt gedeputeerde Peter Hertog, initiatiefnemer van de Spoorlijncomités. "Doordat de trein nu later vertrekt (om 23u ipv 22u15), krijgen mensen die in ploeg werken de kans om met de trein naar huis te gaan, kan men in Gent nog een concertje meepikken of kan men eens naar de cinema gaan. " Hoewel de organisatoren zeer blij zijn met deze 'nieuwe' trein, beseffen ze dat er nog veel werk aan de winkel is.

De organisatoren willen dit moment aangrijpen om het belang van laatavondtreinen in het algemeen aan te tonen. Met deze actie willen ze dan ook een signaal geven aan de NMBS en de bevoegde politici dat er ook tijdens de vroege en late uurtjes een goed treinaanbod moet zijn. "Het aanbod op deze tijdstippen én in het weekend wordt verder afgekalft terwijl het aantal reizigers, ook op deze regionale spoorlijnen, blijft stijgen. Uit enquêtes die we afnamen bij de reizigers op de spoorlijn Gent –Ronse en Gent – Geraardsbergen, bleek dat het voor de reizigers, naast voldoende capaciteit tijdens de spitsuren, héél belangrijk is dat er een goed avond- en weekendaanbod is. Op veel regionale spoorlijnen rijdt er nu in het weekend maar één trein om de twee uur, dat is veel te weinig" zegt Evelien Marlier, projectverantwoordelijke van de Spoorlijncomités.

Naast deze actie zullen TreinTramBus VZW en Provincie Oost-Vlaanderen in de loop van januari een dossier voor de NMBS opmaken met een aantal prioritaire aanpassingen die door te voeren zijn begin 2015. Vanaf 5 januari zal er een digitaal meldpunt gelanceerd worden waarop reizigers hun klachten en suggesties met betrekking tot de nieuwe dienstregeling kenbaar kunnen maken. "Wij zijn er van overtuigd dat dit meldpunt het dossier kracht zal bij te zetten en roepen de reizigers dan ook op om hier dankbaar gebruik van te maken", aldus Peter Hertog, gedeputeerde voor Mobiliteit bij de Provincie Oost-Vlaanderen.

 
Spoorlijnpieten opnieuw op komst!
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 27 november 2014 13:12

De afgelopen jaren hebben de Spoorlijncomités zich hard ingezet om de (dagelijkse) treinreis van alle pendelaars op de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen aangenamer te maken. We gingen zelfs langs bij Jo Cornu om onze wensen voor te leggen ... met resultaat! Zo zorgden we voor nieuwe fietsenstallingen in Oosterzele, nieuwe schermen in De Pinte, een bushalte aan het station van Gavere en ... vanaf 15 december vertrekt de laatste trein vanuit Gent naar Oudenaarde om 23u (i.p.v. 22u12).

Daardoor krijg je de kans om nog een glaasje te drinken, een concertje mee te pikken of naar de film te gaan! Dat willen wij samen met u vieren!

Op donderdagavond 18 december zullen we deze nieuwe trein verwelkomen. Omdat de Spoorlijn-Sint zo blij is met deze nieuwe trein schenkt hij daarom onderstaande prijs weg aan reizigers die die avond ook deze late trein nemen: 30 keer 2 cinematickets én een glas cava én een gratis treinrit!

Meer info krijg je van de Spoorlijnpieten die in de week vóór 6 december langskomen op de trein ...

 
Gent - Geraardsbergen wordt sneller
Geschreven door Kees Smilde   
zondag, 09 maart 2014 19:43

Onlangs presenteerde de NMBS het vervoersplan 2015 voor de provincie Oost-Vlaanderen. Vreemd genoeg vertelden ze daar niets over de lijn die Gent via Zottegem met Geraardsbergen verbindt. Gelukkig is er de treinreiziger Geraardsbergen - Antwerpen die op zijn blog heel begrijpelijk uitlegt wat er op spoorlijn 122 staat te gebeuren. Tussen Gent en Zottegem verandert er per 14 december niet veel, maar de trein blijft niet meer zo lang stilstaan in Zottegem. Daardoor duurt de rit van Gent naar Geraardsbergen nog maar 50 in plaats van 57 minuten. De snelle P-treinen doen er 35 in plaats van 39 minuten over.

De laatste trein blijft iets over 11 uur s' avonds uit Gent vertrekken. 

Je kunt het hier nalezen.

Toevoeging: inmiddels beschikken wij ook over de complete dienstregeling voor de lijn Gent-Geraardsbergen.

 
Jaarverslag 2013
Geschreven door Grandsart Delphine   
dinsdag, 11 februari 2014 11:55

voorkaft jaarverslag SLC 2013In 2013 werd door het Spoorlijncomité een enquête georganiseerd in Zottegem en Gavere, waarbij de deelnemers hun suggesties voor een betere mobiliteit en stationsomgeving in Gavere en Zottegem kunnen uiten. De resultaten werden publiek voorgesteld en er werd bekeken welke maatregelen zich opdringen. Intussen werden al heel wat verbeteringen bekomen!

In december deelden de spoorlijnpieten van TreinTramBus allerlei lekkernijen uit op de treinen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen. Bovendien konden alle reizigers nog een extra prijs winnen om zichzelf en hun medepassagiers extra te verwennen: een ontbijt met bubbels op de trein, koffie en warme chocomelk in het station, een boeketje bloemen, een rode loper, ... die winnaar zal in het voorjaar van 2014 zijn/haar prijs in ontvangst mogen nemen.

> Lees meer over de werking van de Spoorlijncomités in het Jaarverslag 2013

 
Sinterklaasactie voor reizigers
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 05 december 2013 11:42

pietenSpoorlijnpieten ontmoeten ook CEO’s NMBS en Infrabel

Deze week delen de spoorlijnpieten van TreinTramBus allerlei lekkernijen uit op de treinen Gent-Geraardsbergen en Gent-Ronse. Het initiatief kadert in de werking van de Spoorlijncomités voor die lijnen.

Wie deze week de trein neemt van Ronse of Geraardsbergen naar Gent, kan onderweg een Spoorlijnpiet tegenkomen met een zak vol snoepgoed. “We doen dit om de reizigers te belonen voor hun voorbeeldige verplaatsingsgedrag”, zegt Spoorlijnpiet Evelien Marlier. “Bovendien kunnen alle reizigers nog een extra prijs winnen om zichzelf en hun medepassagiers extra te verwennen: een ontbijt met bubbels op de trein, koffie en warme chocomelk in het station, een boeketje bloemen, een rode loper, ...”

 
Resultaten enquête Zottegem
Geschreven door Grandsart Delphine   
vrijdag, 30 augustus 2013 14:45

In het voorjaar hielden Spoorlijncomité Gent-Geraardsbergen en Stad Zottegem een bevraging over de mobiliteit en de stationsomgeving.

De resultaten worden op dinsdag 10 september 2013 voorgesteld in de Raadzaal op het stadhuis. Dit vormt een unieke gelegenheid om mee te werken aan de verbetering van de mobiliteit in Zottegem. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12