Home Werking Promotie en campagnes
Promotie en campagnes

Naast onderzoek en advies besteedt TreinTramBus veel aandacht aan promotie en campagnes. Hieronder vind je meer informatie over onze campagnes en projecten:

 

ehbo

Eerste Hulp Bij Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer nemen in België is niet zo eenvoudig. Om te beginnen zijn er maar liefst vier verschillende vervoersbedrijven met elk hun eigen tickets, regels, informatiekanalen ... Bovendien zijn er vaak speciale regelingen en uitzonderingen, zodat zelfs gewoontegebruikers nog met vragen zitten of bepaalde dingen niet weten. Uiteraard is het antwoord op al deze vragen terug te vinden via bestaande websites, maar deze zijn afgestemd op elk vervoermiddel afzonderlijk. Een overzichtelijk geheel ontbreekt.

Daarom ontwikkelde TreinTramBus de nieuwe site www.ehbo-ov.be, waarbij het gebruik van al het binnenlandse openbaar vervoer op eenvoudige manier wordt uitgelegd. Naast de website werd ook een brochure ontwikkeld. Die is te downloaden via www.ehbo-ov.be.

 


 

Groene Halte

Wandelen en openbaar vervoer? De perfecte combinatie!  Het idee is eenvoudig: de wandelaar reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling 'in rechte lijn' vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stapt de wandelaar aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘groene halte’. De wandelingen zijn beschreven in prachtige brochures.

Voor meer info: website Groene Halte

 


 

Campagne Netwerk duurzame mobiliteit

smove logo webTreinTramBus werkt mee aan de jaarlijkse campagne voor duurzame mobiliteit, gecoördineerd door het Netwerk Duurzame Mobiliteit. In 2011 en 2012 werkte TreinTramBus acties uit rond duurzame bereikbaarheid van events in provinciale domeinen: "Met fiets, bus of trein naar het domein". In 2013 organiseerde TreinTramBus een bevraging rond de noden en wensen van recreatieve bestemmingen met betrekking tot duurzame mobiliteit. Daarnaast onderhoudt TreinTramBus mee de website www.smove.be.

Voor meer info over de campagne: zie www.duurzame-mobiliteit.be en www.weekvandemobiliteit.be

 


 

Spoorlijncomités

020114_logo_algemeen-jpg_small2 In 2001 startte TreinTramBus met 3 spoorlijncomités voor de spoorlijnen Gent-Eeklo, Antwerpen-Boom-Puurs en Mol-Hasselt. Een spoorlijncomité is een overlegorgaan tussen gebruikers, gemeenten, provinciebestuur en de vervoersmaatschappijen met als doel de kwaliteit van één specifieke spoorlijn te verbeteren. Dit leidde tot heel wat verbeteringen voor die 3 spoorlijnen.

Intussen bestaan er twee andere spoorlijncomités, namelijk voor de lijnen Gent-Ronse en Gent-Geraardsbergen. Voor de lijn Gent-Eeklo bestaat geen comité meer, maar reizigers kunnen nog steeds terecht met vragen en opmerkingen.

Voor meer info, zie de webpagina voor spoorlijncomités.

 


 

OV-ambassadeurs

Het project 'Ouderen als OV-ambassadeur' wil bijdragen tot duurzame mobiliteit en de verlenging van de vervoersautonomie van actieve Vlaamse ouderen. Het wil daarbij zowel een sensibiliserende als educatieve rol vervullen.

Meer info over OV-ambassadeurs vind je hier.

 


 

Kennismakingstocht LAGER ONDERWIJS

TreinTramBus-medewerkers begeleiden voor dit project een twintigtal klassen (4de leerjaar basisonderwijs) in Gent en Leuven bij hun eerste kennismaking met het openbaar vervoer. Eerst wordt in de klas de tocht voorbereid: de leerlingen zoeken op internet naar tarieven, trajectinformatie en dienstregelingen. Vervolgens trekken zij zelf op pad met trein, tram en bus.

> Op deze pagina vind je hier meer informatie over de kennismakingstochten.

 


 

Mobibattle

TmobibattlereinTramBus ontwikkelde de 'Mobibattle' voor jongeren tussen de 12-16 jaar, een leuke activiteit die uitstekend geschikt is om in het activiteitenaanbod en lesprogramma van secundaire scholen en jeugdverenigingen opgenomen te worden.In 2013 lanceerde TreinTramBus de Mobibattle voor Brusselse jeugdverenigingen. Wegens groot succes wordt het project verdergezet in 2014, dankzij de steun van de Vlaamse Overheid.

Tien scholen en tien jeugdverenigingen krijgen de kans om gratis een Mobibattle te organiseren (periode april-september 2014). Wil je een Mobibattle plannen of meer info? Stuur dan snel Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel naar +32 9 223 86 12.

> Hier vind je meer informatie over het project Mobibattle.
 


 

Duurzaam naar events

duurzaamnaareventsTreinTramBus en Taxistop willen bezoekers van evenementen aansporen om zich op een duurzame manier te verplaatsen. Samen met een aantal eventorganisatoren (KAA Gent, Het Sportpaleis, Sterrenwacht Mira, Xpo Kortrijk en het Openluchttheater in het Rivierenhof ) werkt het projectteam leuke acties uit om mensen te overtuigen niet met de auto af te zakken naar de evenementen.

 


 

Pimp your transport

pimp-your-transportOp zaterdag 28 april organiseerde TreinTramBus in Gent in samenwerking met de Vlaamse Jeugdraad en met ondersteuning van de Vlaamse Overheid de eerste jeugdconferentie rond mobiliteit “Pimp Your Transport”.

De vervoersmaatschappijen en beleidsmedewerkers gaven na de conferentie te kennen dat dit project heeft bijgedragen tot een beter inzicht in de behoeftes van jongeren. Alle betrokken partijen hebben zich ertoe verbonden om in de toekomst bij de uitvoering van hun doelgroepenbeleid rekening te houden met de bevindingen die in het rapport werden geformuleerd.
> Sfeerbeelden en filmpje
> Lees het eindapport

 


 

TreinTramBus-kalender

kalenderIn 2012 lanceerde TreinTramBus een online kalender met Bekende Vlamingen. Aan deze BV kalender hebben onder andere Sarah Ferri, Nic Balthazar en Eva Brems meegewerkt. De online kalender, die kan geëxporteerd en gesynchroniseerd worden met Outlook en google calendar, bevat allerlei leuke weetjes en tips (zie www.treintrambuskalender.be).

 


 

Diverse publiekscampagnes

Als reizigersvereniging vindt TreinTramBus het een belangrijke opdracht om mensen aan te moedigen met het openbaar vervoer te reizen. Daarom organiseren wij regelmatig campagnes om mensen te motiveren of te belonen wanneer zij met trein, tram of bus reizen.

In juli 2012 werkten wij samen met Gent Jazz, waarbij we de festivalgangers met raad en daad hebben bijgestaan om duurzaam naar het festival te komen.
> Gene Stress op Gent Jazz!

fietsgadgetsEen tweede publiekscampagne in 2012 was specifiek gericht op studenten. In Leuven en Gent werden studenten die duurzaam naar het station komen (openbaar vervoer, fiets of stappen) beloond met fietslichtjes. Deze actie was gericht op het creëren van een positief gevoel over duurzame mobiliteit bij een doelgroep die veelal een beginnende keuzemogelijkheid heeft voor privaat autogebruik.
> Lees meer

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12