Home Actueel Persberichten Treinreizigers blij met verbinding Antwerpen – Breda
Treinreizigers blij met verbinding Antwerpen – Breda
donderdag, 15 maart 2018 13:29

Traject BeneluxReizigersorganisaties TreinTramBus en Rover zijn blij met de nieuwe reismogelijkheden tussen Antwerpen en de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De infrastructuur voor deze verbindingen ligt er al sinds 2007, maar door allerlei technische problemen komt er pas 11 jaar later een trein. Ook komt er een overstapvrije verbinding tussen het station Noorderkempen (gemeente Brecht) en Mechelen, Brussels Airport en Brussel, een goede zaak voor die regio.

Wat de organisaties in het nieuwe aanbod echter missen is een vroege trein van Breda naar Brussel en een latere trein van Brussel naar Breda. Kees Smilde, woordvoerder TreinTramBus: “Het eerste vertrek uit Breda naar Brussel is om 7:42, uit Noorderkempen om 8 uur, wat veel te laat is. Het laatste vertrek uit Brussel naar Noorderkempen en Breda is om 20:45, wat veel te vroeg is. Zo hebben de reizigers van Antwerpen naar Noorderkempen en Breda al om 21:45 hun laatste trein naar huis.” Wat aan de dienstregeling verder nog verbeterd kan worden is de aansluiting van Antwerpen naar Den Bosch en Nijmegen. Een reiziger die uit België aankomt, ziet net de trein naar Nijmegen wegrijden.

Grote verliezer in de nieuwe opzet is Roosendaal. Voortaan rijdt er vanuit België enkel nog een stoptrein naar Roosendaal. Van Antwerpen naar Roosendaal ben je daardoor vanaf 9 april 20 minuten langer onderweg. De reizigersorganisaties vragen dat de IC uit Brussel die nu enkele meters voor de grens Essen eindigt zo gauw als dat technisch mogelijk is wordt doorgetrokken naar Roosendaal.

De reizigersorganisaties zijn blij met het feit dat er naast de snelle en dure Thalys een verbinding tussen België en Nederland blijft bestaan, die eenvoudig en zonder reservering bruikbaar is. Wel vragen ze zich af wat de ‘transparante tarieven’ die de spoorwegen aankondigen precies inhouden.

[Aanvulling 16 maart] Meer info over de tarieven bij Treinreiziger.nl.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

David Nijenhuis said:

Internationale tarieven van NMBS niet meer van deze tijd
Het zou NMBS enorm sieren om te stoppen met de vele te dure internationale tarieven en deze gelijk te stellen met de binnenlandse. Het is raar dat je in de ochtendspits om 07:00, wanneer er nog nauwelijks reizigers bij kunnen, al kunt reizen met een goedkoper Early-Bird tarief, terwijl je op een zondagochtend, waar er nog bijna geen kip in de trein zit ineens meer moet betalen. Tegen dat fenomeen hielpen Superdagretour en Weekendretour dus prima: mensen spoorde je zo aan niet in de spits te reizen, als het niet persé hoeft. Met de Early-Bird is deze aansturing zo goed als verdwenen). Het is ook niet meer van deze tijd dat NMBS voor de laatste 16 km tot aan de grens (waarin je feitelijk niet aan een nieuwe reis begint) de tellers op nul zet, het binnenland-tarief als niet toepasbaar verklaart en 5 Euro (1e klas zelfs 8 Euro) extra incasseert. Want waarom wel binnenland-tarieven voor R
 
maandag 27 augustus 2018 om 20:52
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12