Home Actueel Persberichten De Lijn verbust deel tramlijn 4 in Gent - communicatie ondermaats
De Lijn verbust deel tramlijn 4 in Gent - communicatie ondermaats
vrijdag, 17 november 2017 17:06

tramVanaf dinsdag 21 november laat De Lijn de Gentse tramlijn 4 niet meer tot het eindpunt Moscou rijden, bussen nemen het traject over. Oorzaak is de slechte staat van de sporen in de Jozef Vervaenestraat in de wijk Ledeberg. Het erge is dat de slechte staat van die sporen al jaren gekend is, maar De Lijn heeft getalmd om dit aan te pakken.

De communicatie over deze vervanging is absoluut ondermaats. Er werd geen persbericht of bewonersbrief verspreid en het nieuwsbericht is vanaf de homepage van De Lijn alleen terug te vinden als je er doelgericht naar zoekt. In het nieuwsbericht wordt er bovendien geen enkele uitleg gegeven over het waarom van deze maatregel.

Ook voor de Gentse tramlijn 1 dreigen er vanaf volgend jaar problemen. Vlaanderen investeert veel te weinig in zijn openbaar vervoer. Terwijl minister Weyts blijft herhalen dat de steden en gemeenten meer inspraak krijgen, moet de stad Gent haar ambities op het gebied van OV sterk terugschroeven omdat De Lijn niet de middelen krijgt om haar tramnet te onderhouden.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

dirk baeke said:

tramlijnen
In plaats van het idiote en onnodige plan van Weyts(het verleggen van de tramlijn in Lombardsijde)uit te voeren, zou men beter die miljoenen besteden aan de tramlijnen naar Moscou en naar Dampoort station, veel betere en nuttigere investering.smilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gif
 
maandag 11 december 2017 om 18:14
Stemmen: +0

Marc Suwier said:

En de Westhoek is weer het kind van de rekening.
Mijn zoon neemt elke dag de trein van Veurne naar Brugge. Van stiptheid is hier al lang geen sprake meer. 5, 10 en zelfs 15 minuten zijn geen vertraging, dat is dagelijks kost. Op de terugweg is een langere halte in Diksmuide een vast stramien en dan kom je een half uur later thuis. De aansluiting in Lichtervelde is eerder een loterij. En door die nieuwe verbeterde regeling komt er ineens 10 minuten reistijd bij. Blijkbaar is de nieuwe regeling er enkel om Het Stad te dienen en de rest ... Nochtans worden al die niet geleverde diensten wel beloofd en vooral aangerekend bij een vooraf betaald ticket. Hoelang zou een privébedrijf dit volhouden.
 
dinsdag 12 december 2017 om 11:53
Stemmen: +2

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

  • 2019.06.21
    INSCHRIJVING AFGESLOTEN: Groene haltewandeling Kerkepanne – Koksijde – De Panne
  • 2020.09.19
    Opening vier nieuwe Groene Haltes Ardennen (NIEUWE DATUM)

Laatste reacties

 

ndm-lid-van

© TreinTramBus 2020 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12