Home Actueel Persberichten TreinTramBus verzet zich tegen Centrumbus Ieper
TreinTramBus verzet zich tegen Centrumbus Ieper
donderdag, 17 november 2011 12:17

Bijna iedereen zal moeten overstappen

In december gaat in Ieper de Centrumbus van start, dat meldden verscheidene kranten. De streekbussen komen dan overdag niet meer op de Markt. TreinTramBus protesteert: 2/3 van de klanten van de streekbus stapt in of uit aan de Markt en zal nu moeten overstappen bij het station.

 

 

Vanaf 11 december zal in Ieper een Centrumbus rijden van de Markt naar het station en terug. Volgens de plannen van de stad zullen de meeste streekbussen - met uitzondering van lijn 95 - niet meer in de binnenstad komen, maar rechtstreeks naar het station rijden.

Reizigersvereniging TreinTramBus reageert verontwaardigd. Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus, geeft uitleg: "Uit een telling van TreinTramBus bleek dat 2/3 van de klanten van de streekbussen op de Markt wil zijn. Slechts een minderheid rijdt naar het station. Wie tot nog toe rechtstreeks naar de Markt kon rijden, zal voortaan aan het station moeten overstappen op de Centrumbus. De meeste klanten zullen daardoor langer onderweg zijn: het tijdverslies op een rit heen en terug kan oplopen tot 30 minuten. En hiervoor is een extra busje met extra personeel nodig: weggegooid geld."

De maatregel is asociaal: automobilisten kunnen ongestoord het centrum blijven binnenrijden en parkeren op de Markt, maar gebruikers van het openbaar vervoer moeten meestal overstappen. Voor busgebruikers wordt de situatie bovendien verwarrend: tijdens de spits blijven de streekbussen wel de Markt bedienen, op daluren zullen velen tevergeefs hun vertrouwde streekbus zoeken. Tot overmaat van ramp starten binnenkort de heraanleg van de stationsomgeving: wie richting Markt wil, zal dan op een bouwwerf moeten overstappen van streekbus op stadsbus.

TreinTramBus wijst er op dat de winkelcentra van de omliggende steden Menen, Poperinge, Diksmuide en Veurne wel rechtstreeks per bus bereikbaar blijven. Jan Vanseveren: "Misschien zal een aantal inwoners van de omliggende gemeenten voortaan het Ieperse winkelcentrum links laten liggen en elders hun inkopen gaan doen."

Share/Save/Bookmark
Commentaar (3)add comment
ieper?, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]
Ieper, Laag gewaardeerd commentaar [Toon]
..., Laag gewaardeerd commentaar [Toon]

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12