Home Actueel Blog Van BTTB naar TreinTramBus
Van BTTB naar TreinTramBus
Geschreven door Grandsart Delphine   
zondag, 08 maart 2009 21:43

TreinTramBus is onze nieuwe roepnaam. De naam werd op 9 maart feestelijk voorgesteld in de Slimwegwinkel te Antwerpen. Hiermee werd het officiële startschot gegeven aan de uitvoering van een hele resem vernieuwingen. Niet alleen de naam verandert. Ook de ganse huisstijl, website en het ledenaanbod ondergaan een grondige facelift.

De ganse vernieuwingsoperatie is één van de concrete verwezenlijkingen van het Toekomstplan dat de BTTB samen met leden, vrijwilligers en secretariaatsmedewerkers opstelde. De vernieuwingen moeten zorgen voor een grotere naambekendheid en een verhoging van het ledenaantal, met de nadruk op verjonging en vervrouwelijking. Op die manier staan we sterker en kunnen wij nog meer op het maatschappelijke debat wegen.

Waarom een nieuwe roepnaam?
Onze officiële statutaire naam blijft Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers. TreinTramBus wordt de roepnaam. Een gelijkaardig voorbeeld uit onze sector is De Lijn. 'De Lijn' vormt de roepnaam en wordt doorgaans gebruikt, maar de officiële naam is de 'Vlaamse Vervoersmaatschappij (VVM)'.

‘Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers’ is een heel duidelijke naam die zegt waarvoor we staan. Maar té vaak merkten wij dat mensen de naam of afkorting ‘BTTB’ verkeerd uitspraken of de naam niet correct konden spellen. En toegegeven, het is ook niet eenvoudig met alle komma’s, koppeltekens enz. Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een beter alternatief. Na maanden van intens werken en na tientallen naamsvoorstellen schakelden we in 2008 een communicatiebureau in dat ons wist te overtuigen met het voorstel “TreinTramBus”. De naam is eenvoudig, duidelijk, vernieuwend maar blijft herkenbaar en verwijst tegelijk naar onze statutaire naam.

Samen met het nieuwe moderne logo en huisstijl willen wij met de nieuwe roepnaam onze naambekendheid vergroten en meer leden aantrekken.

Website en elektronische nieuwsbrief
Op 10 maart ging de nieuwe website www.treintrambus.be online. De website is uitgebreid met de rubriek ‘Ledenhoek’. Deze laatste rubriek is enkel toegankelijk voor de leden. Ook het nieuwsaanbod over openbaar vervoer wordt dagelijks aangevuld.

Nieuw is ook de gratis elektronische nieuwsbrief die je op geregelde tijdstippen in je mailbox mag verwachten. Meld je hiervoor aan via onze website. Hiermee hebben we een medium waarmee we sneller op de actualiteit kunnen inspelen en je sneller kunnen informeren.

Samenwerking
TreinTramBus wil in de toekomst de samenwerking van de verschillende partners continueren en verstevigen, met respect voor ieders eigenheid. Kritisch, maar constructief blijft ons motto!

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12