Home Actueel Blog Stop de agressie tegenover het personeel van de NMBS
Stop de agressie tegenover het personeel van de NMBS
Geschreven door Kees Smilde   
dinsdag, 18 september 2018 14:29

Voor meer veiligheid voor treinbegeleiders en reizigers

foto-treinbegeleider-belgaReizigersverenigingen Navetteurs.be en TreinTramBus steunen samen met de organisaties Test-Aankoop en Inter-Environnement Wallonie de actie #StopAgressiesNMBS die op woensdag 19 september door een groep medewerkers van de NMBS wordt gelanceerd. Ze vragen ook meer veiligheid voor personeel en reizigers.

"De afgelopen weken zijn er talrijke soms zware gevallen van agressie tegenover treinbegeleiders geweest. We kunnen niet ongevoelig blijven bij dit fenomeen. Daarom steunen we deze sensibilisatieactie graag door de reizigers erbij te betrekken. Veiligheid voor de treinbegeleiders betekent ook veiligheid voor de reizigers!" - zo reageren de organisaties.

Een visuele steunactie

We vragen aan de reizigers om op woensdag 19 september hun steun uit te spreken aan het personeel. Ze hebben daarvoor twee mogelijkheden:

  • Steunberichten op de sociale media posten met vermelding van #StopAgressiesNMBS;
  • Een post-itje schrijven met #StopAgressiesNMBS en dat op het raam van de trein plakken die ze woensdag gebruiken. Ze kunnen daar ook een foto van nemen en die op de sociale media posten met vermelding van de specifieke hashtag.

Meer veiligheid voor personeel en reizigers

Met deze actie willen Navetteurs.be, TreinTramBus, Test-Aankoop en Inter-Environnement Wallonie hun steun uitdrukken aan het personeel. Ze vragen ook een verbeterde veiligheid voor zowel de treinbegeleiders als de reizigers.

 

Share/Save/Bookmark
Commentaar (1)add comment

David said:

Straffen zijn ook in Bels een lachertje!
Het is te zot voor woorden dat reizigers zonder geldig kaartje in de trein stappen. Als ze dan geconfronteerd worden met hun eigen gedrag en ineens € 7,50 meer moeten betalen vormt dat al reden om dan maar effe te gaan matten. De overheid is aan zet en moet het ministerie van Justitie eens aan het werkzetten en de strafmaat voor geweld tegen publieke dienstverleners flink opschroeven, bijv. de geweldpleger 2 jaar laten zitten en de kosten van het gevang door hem of haar laten betalen, (of bij een allochtoon verblijfsvergunning intrekken en binnen een dag naar het land van herkomst terugsturen). Dan zul je je wel 2x bedenken om nog langer met je poten aan het controlerend personeel te zitten.
 
dinsdag 02 oktober 2018 om 23:20
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12