Home Actueel Blog Nieuw per 10 juni
Nieuw per 10 juni
Geschreven door Kees Smilde   
zondag, 06 mei 2018 22:27

reizigsterOp zondag 10 juni begint bij de NMBS en de meeste andere Europese spoorwegmaatschappijen de zomerdienstregeling. Bij deze gelegenheid zijn er wat positieve uitbreidingen te melden.

Op de verbinding Antwerpen - Essen stoppen beide L-treinen voortaan ook in Wildert; Mariaburg en Kijkuit houden een trein om het uur. Helaas moeten reizigers naar Roosendaal vanaf 26 mei wel extra overstappen. NMBS beschikt niet over genoeg treinstellen die naar het exotische Roosendaal mogen.

De P-trein Noorderkempen - Antwerpen van 7:01 wordt verlengd naar Mechelen en Brussels Airport-Zaventem. Een mooie verbetering, maar we hadden natuurlijk liever gezien dat dit een trein Breda - Brussel werd. Maar goed, er is nu een vertrek rond 7:15 van Antwerpen naar de Luchthaven - een trein die zeker populair zal worden.

Drie treinen Kortrijk - Schaarbeek worden naar Leuven verlengd; ze stoppen niet meer in Schaarbeek. Deze treinen vertrekken om 5:31, 19:31 en 20:31 van Brussel-Centraal. In de andere richting beginnen 3 treinen voortaan in Leuven, eveneens zonder stop in Schaarbeek. Concreet gaat het om de treinen van 6:04, 20:04 en 21:04. Zo rijdt er langer ongeveer om het kwartier een trein tussen Brussel en Leuven v.v..

In de Luikse agglomeratie worden de haltes Ougrée en Seraing heropend. Ze worden zowel door de week als in het weekend bediend door een L-trein Liers - Guillemins - Flémalle-Haute.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Steve said:

Ougré en Seraing
Kijk ik net even in de dienstregeling naar de nieuwe verbinding tussen Luik en Flémalle, via Ougrée en Seraing... stel ik vast dat die (op twee minuten na) op exact dezelfde tijdstippen rijdt als de bestaande L naar Namen, en dat zowel tijdens de week als het weekend. Een enorme gemiste kans, beide treinen bedienen grotendeels dezelfde wijken (tussen Seraing en Pont-de-Seraing ligt bijvoorbeeld slechts een goede kilometer) en ook voor reizen tussen Flémalle en Luik heeft deze nieuwe trein geen enkele toegevoegde waarde. En achteraf dan verbaasd zijn dat er amper iemand op zal zitten.
 
dinsdag 22 mei 2018 om 18:57
Stemmen: +0

Steven Verbanck said:

...
Is dit bericht aangepast? Ik citeerde uit dit bericht eerder :
"Op de verbinding Antwerpen - Essen stoppen beide L-treinen op alle stations. Ook Mariaburg, Kijkuit en Wildert krijgen dus om het half uur een trein."
maar nu lees ik:
"Op de verbinding Antwerpen - Essen stoppen beide L-treinen voortaan ook in Wildert; Mariaburg en Kijkuit houden een trein om het uur."
 
donderdag 31 mei 2018 om 15:17
Stemmen: +0

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12