Home Actueel Blog 28 oktober: Busgrens of Grensbus?
28 oktober: Busgrens of Grensbus?
Geschreven door Grandsart Delphine   
donderdag, 05 oktober 2017 15:43

28 oktober: Busgrens of Grensbus?

De Nederlandse en Vlaamse reizigersverenigingen Rover en TreinTramBus organiseren op zaterdagmiddag 28 oktober onder de titel Busgrens of Grensbus? een symposium over het grensoverschrijdende busvervoer over kortere afstanden. We zijn te gast bij de gemeente Breda.

baarle-nassauWat staat u te wachten?
Onder leiding van Peter Meukens uit Hasselt zullen we samen met vertegenwoordigers van de vervoerbedrijven De Lijn en Arriva en met politici uit Vlaanderen en de Nederlandse grensprovincies ingaan op de problemen en op de (on)mogelijke oplossingen.

Het belooft een interessante middag te worden, waarbij het nu eens niet gaat over reizigersstromen in treinen tussen internationale metropolen. Wel over de kansen die het regionale openbaar vervoer óók over de landsgrens heen biedt om de regio's aan weerszijden van de grens bereikbaar te houden, bijvoorbeeld over nut en noodzaak van bussen uit Maaseik naar Sittard of Weert.

Discussieer mee!
Van Knokke tot Lanaken nemen we bestaande en verdwenen verbindingen onder de loep. De wensen van TTB en Rover zullen in een manifest worden verwoord. Aan de orde komen ook andere problemen die voor de vervoerbedrijven opduiken als ze een verbinding willen inleggen. Aan de politiek dan de uitdaging om met oplossingen te komen!

Het programma start om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en eindigt om 16.40 uur, waarna nog nagepraat kan worden tijdens de borrel.

Aanmelding is mogelijk op www.rover.nl/grensbus

Na uw aanmelding ontvangt u ongeveer een week voor het symposium per e-mail informatie over de precieze lokatie en het programma.

Share/Save/Bookmark
Commentaar (2)add comment

Peter Heesakkers said:

Busgrens of Grensbus.
Heel merkwaardig ook dat er b.v. geen busverbinding bestaat tussen Eindhoven en Hasselt en andere Belgische grensdorpen. Dit terwijl er tussen deze steden levendig woon -werk/verkeer elke dag plaatsvindt forensisch als ook toeristisch. En dit voor een al sinds 1961 zijnde 5e stad van Nederland met een regio van 750.000 inwoners. Met gemak observeer ik al jaren het verkeer vanuit Belgiè naar onze binnenstad en zie parkeerplaatsen vol met rood-witte nummerborden. Geen busverbinding en dat in een tijd van E.U. en contacten en bezoek- werkzaamheden aan werszijden van de denkbeeldige grens die onze buurlanden scheidt. Wie kan dit nog bevatten.
 
maandag 09 oktober 2017 om 18:04
Stemmen: +5

Harshan Uruthiranantha Sarma said:

Busgrens of grensbus?
Het is Grensbus in plaats van Busgrens.
 
vrijdag 24 november 2017 om 05:37
Stemmen: -1

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12