Home Actueel Blog Ledendag in Leuven in het teken van de toekomst
Ledendag in Leuven in het teken van de toekomst
Geschreven door SMILDE Kees   
dinsdag, 11 december 2012 11:45

Een deel van het publiek op de ledendagTreinTramBus blies traditiegetrouw verzamelen op de laatste zaterdag van november. De ledendag vond dit jaar plaats in het Leuvense Park Inn Hotel.

Klik hier voor enkele foto's.

Brabantnet

Joost Swinnen gaf een presentatie over Brabantnet, het (snel)tramnet rond Brussel waarmee De Lijn de files rond Brussel wil bestrijden. Vier tramlijnen, naar Ninove, naar Boom, naar Heist-op-den-Berg en in de Noordrand, moeten het begin zijn van de uitvoering van de Mobiliteitsvisie 2020 van De Lijn.

Dienstregeling december 2013

Daarna was het de beurt aan Sabin S'heeren. Hij kwam de plannen voor de dienstregeling 2014 van de NMBS uit de doeken doen. De meest opvallende zaken: de stoppatronen worden zoveel mogelijk gelijkgetrokken (dus geen IC meer die het ene halfuur in Vilvoorde stopt, en het andere halfuur niet), er verdwijnen een aantal categorieën zoals IR, CR en L, die door Omnirail worden vervangen, P-treinen worden zoveel mogelijk in de gecadanceerde dienstregeling opgenomen, en men wil vooral inzetten op IC-diensten. Uit de zaal kwamen daarna enkele kritische opmerkingen: in hoeverre is dit de voorbode van de ontmanteling is van heel wat stoptreindiensten? Waarom sneuvelen zoveel vroege en late diensten? Het aantal treinkilometers moet gelijk blijven, maar de vraag naar verplaatsingen groeit. Zeker geen gemakkelijke startpositie.

Werking secretariaat

Wat hebben onze medewerkers dit jaar uitgespookt? Kees Smilde gaf een overzicht van de verschillende bezigheden, zoals de projecten, de adviezen, de campagnes en de perswerking. Ook de rol van de European Passenger’s Federation waartoe TreinTramBus behoort, kwam even ter sprake.

Ontspanning

Na het smakelijke middagmaal konden de deelnemers onder begeleiding van kundige gidsen een bezoek brengen aan de stad Leuven, de Gasthuisbergsite, de Kop van Kessel-Lo met de voormalige Centrale Werkplaatsen, of de brouwerij van Stella Artois. Aangezien dit laatste gepaard ging met een proeverij, was die wel heel snel volzet, maar de andere tochten waren minstens zo boeiend. Frans Dumont lardeerde de wandeling in Kop van Kessel-Lo met fijne anekdotes, Joost Van Damme gaf eerst in het hotel en later ter plaatse een uitleg over het mobiliteitsbeleid van het ziekenhuis Gasthuisberg, en de stadswandeling gaf de bezoekers een beeld van het charmante Leuven.

Tot slot

Erik Heylen mocht de voorbije en toekomstige excursies voorstellen. Meer info volgt via de website en de excursiebijlage van Mondig Mobiel. Onze voorzitter Stefan Stynen kreeg ten slotte het laatste woord.

Bert Van de Wiele

Share/Save/Bookmark
Commentaar (0)add comment

Schrijf commentaar

security image
Schrijf de volgende tekens


busy
 

Lid worden

lidwordenvanbttb-met-tek

Inschrijven nieuwsbrief


Komende Activiteiten

EHBO-OV

helpDe trein, tram of bus nemen is niet altijd makkelijk! Waar vind je de dienstregelingen? Hoeveel kost een ticket? Hoe weet je dat je op de juiste trein, tram of bus zit? ... Surf naar www.ehbo-ov.be voor een duidelijk antwoord!

Laatste reacties

Met de steun van


thumb_logo_nl_groen

  ndm-lid-van

© TreinTramBus 2019 | Kortrijksesteenweg 304, 9000 Gent | T +32 (0)9 223 86 12